Strandryddedagen 2018

Rydd en strand

Strandryddedagen 2018 foregår lørdag 5. mai og er en del av strandryddeuken 30. april – 6. mai.
Dette er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet. Strandryddedagen er et viktig bidrag til arbeidet med å få kartlagt og fjernet avfall på avveie langs kystlinjen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer i Norge
Alle kan bidra, og vi oppfordrer alle til å bli med på Strandryddedagen.

 

LiBiR kan dekke transport og mottak av herreløst marint avfall under følgende forutsetninger:

1. Avfallet skal være herreløst marint avfall.
2. Oppryddingen av avfallet skal være basert på frivillig innsats.
3. Ryddeaksjonene er registrert i Hold Norge Rents ryddeportal https://holdnorgerent.no/ryddeportalen
4. Antall kilo/tonn innsamlet avfall er registrert i Ryddeportalen.

 

 

Levering av båt

Returordning for fritidsbåter.

 Ingen innlevering i desember 2017. Det må søkes om refusjon i perioden 1. januar til 1. desember samme året som båten er kassert

kassertbtNå kan man levere alle fritidsbåter opp til 15 fot uten motor gratis, og få 1000 kr i tilskudd fra Miljødirektoratet. Levering av båt kan kun skje på Knudremyr miljøstasjon i vår kontortid mandag - fredag fra kl. 08.00-15.00. Fritidsbåter over 15 fot, inntil 49 fot tas i mot til en kostnad på 500,- pr. tonn. Fritidsbåter med aluminiumsskrog samt kjøl og ballast i metall krever særskilt avtale med oss. Alt av eventuelt farlig avfall feks oljefilter, drivstoff, batteri og elektriske og elektroniske komponenter må være fjernet fra båten.

Den som eier eller den som leverer inn en fritidsbåt må først registrere seg hos www.miljodir.no/avfall og laste ned et skjema som må fylles ut. Skjemaet finner man her . Når båten er levert på Knudremyr må man få skjemaet signert . Skjemaet må da skannes  og lastes opp i Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter https://soknadssenter.miljodirektoratet.no/. Når skjemaet er registrert og blir godkjent kan du motta 1000 kroner fra Miljødirektoratet. LiBiR går ikke god for at Mdir godkjenner søknaden, og er ikke ansvarlige for utbetaling av godtgjørelse.

Se mer om refusjonsordningen her: http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Avfall/Avfallstyper/Kasserte-fritidsbater/ 

Husk at båtene kun kan leveres på Knudremyr i kontortiden, mandag - fredag fra kl. 08.00-15.00. Husk også at du må på vekta for registrering.

Klistermerker

hundepose

Hundeposer velkommen i søppeldunken.

Libir har fått klistermerker man kan sette på restavfallsdunken sin. Dersom dunken din er merket kan hundeeiere kvitte seg med fulle hundeposer i dunken, istedet for at posene blir slengt i veikanten eller i naturen. Slike klistermerker kan du få utlevert på Knudremyr, Tollnes og Høvåg miljøstasjon.

 

Til hjemmekomposterere

Kompostgutten

LiBiR er veldig glad for at kunder velger å benytte seg av muligheten til hjemmekompostering. I den sammenheng ønsker vi å undersøke hvor mange husstander som har hjemmekompost, samt gjøre innhenting enklere for våre renovatører.

Undersøkelser fra Kristiansand kommune viser at 42 % av husholdningene med hjemmekompostering kaster matavfallet i restavfallsdunken, istedenfor å kompostere matavfallet hjemme. I utgangspunktet skal ikke noe matavfall kastes som restavfall.

Vi ønsker derfor tilbakemelding fra kunder som vet at de er registrert med hjemmekompostering, men som ikke lenger komposterer matavfall selv. Vi ønsker også tilbakemelding fra kunder som er registrert med hjemmekompostering, og som fremdeles komposterer matavfall hjemme.

Vi ber derfor om tilbakemelding til LiBiR via vedlagt avkrysningsskjema, innen 15. august.   Avkrysningsskjemaet finner du her

Fremover vil det kunne forekomme tilsyn på husholdninger som er registrert med hjemmekompostering. Dette i forhold til om husholdningen faktisk har hjemmekompostbinge, om den er i bruk, temperatur og tilstand, og om husholdningen har brun dunk eller om grå dunk benyttes til matavfallet.

Husholdninger med hjemmekompostering vil få klistret på en lapp om hjemmekompostering på den grå dunken. Dette vil gjøre innhenting enklere for våre renovatører.

Har du andre spørsmål til LiBiR IKS?

Kontakt oss på tlf: 37 26 96 50 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Med vennlig hilsen

 

LIBIR IKS

  • 1
  • 2